Wit Brood
Wit brood is een klassiek recept dat heerlijk is om te maken en te eten. Het is zacht, luchtig en perfect voor het maken van boterhammen of het serveren bij je favoriete soep of stoofpot. Met dit recept kun je zelf thuis wit brood bakken en genieten van de heerlijke geur en smaak van versgebakken brood.

Voorbereidingstijd:2 uur 30 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Nederlands
porties:1


Ingredienten:
  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram instantgist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 20 gram boter, gesmolten
  • 1 eetlepel suiker


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de tarwebloem, zout en instantgist in een grote kom en meng goed door elkaar.
  2. Voeg het lauwwarme water, gesmolten boter en suiker toe aan de kom en meng tot een samenhangend deeg.
  3. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad gedurende 10 minuten, tot het soepel en elastisch is.
  4. Plaats het deeg in een ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen gedurende 1 uur, of tot het in volume is verdubbeld.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  6. Leg het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en sla voorzichtig de lucht eruit. Kneed het deeg nogmaals gedurende 5 minuten.
  7. Vorm het deeg tot een broodvorm en leg het in een ingevette broodvorm.
  8. Dek de broodvorm af met een vochtige theedoek en laat het deeg opnieuw rijzen gedurende 30 minuten.
  9. Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot het goudbruin is en hol klinkt als je erop klopt.
  10. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt.

Wit Brood

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *