Volkorenbrood
Volkorenbrood is een heerlijk en gezond brood dat je gemakkelijk zelf kunt maken. Met dit recept kun je genieten van een smakelijk volkorenbrood, boordevol vezels en voedingsstoffen. Het is een perfecte keuze voor het ontbijt of als bijgerecht bij een heerlijke maaltijd. In dit recept gebruiken we volkorenmeel, gist, water, zout en een beetje suiker. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld, aangezien het brood moet rijzen voordat je het kunt bakken. Lees verder voor het volledige recept in het juiste json formaat!

Voorbereidingstijd:2 uur
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Nederlands
porties:1


Ingredienten:
  • 500 gram volkorenmeel
  • 7 gram droge gist
  • 350 ml water (op kamertemperatuur)
  • 10 gram zout
  • 10 gram suiker


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe het volkorenmeel, de droge gist, de suiker en het zout in een grote kom en meng goed door elkaar.
  2. Voeg geleidelijk het water toe en kneed het deeg met je handen, totdat het een glad en elastisch mengsel vormt.
  3. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek, totdat het dubbel zo groot is geworden.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  5. Kneed het gerezen deeg kort door en vorm er een brood van.
  6. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd een aantal ondiepe insnijdingen in de bovenkant van het brood.
  7. Dek het brood af met de vochtige theedoek en laat het opnieuw rijzen voor ongeveer 30 minuten.
  8. Bak het volkorenbrood gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat het brood goudbruin en gaar is.
  9. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het serveert.

Volkorenbrood

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *