Tarwebrood
Tarwebrood is een heerlijk brood dat gemakkelijk thuis kan worden gemaakt. Dit recept voor tarwebrood is eenvoudig en vereist niet veel ingrediënten. Het resultaat is een smakelijk brood met een knapperige korst en een zachte binnenkant. Het bereiden van tarwebrood kost wat tijd, maar het is zeker de moeite waard. Volg de onderstaande instructies om je eigen tarwebrood te maken!

Voorbereidingstijd:2 uur
Kooktijd:35 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Nederlands
porties:1


Ingredienten:
  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram instantgist
  • 300 ml warm water


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de tarwebloem, zout en instantgist in een grote kom.
  2. Giet het warme water geleidelijk bij de droge ingrediënten en meng het geheel met een lepel.
  3. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een samenhangend geheel.
  4. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius.
  6. Als het deeg is gerezen, haal je het uit de kom en leg je het op een met bloem bestoven oppervlak.
  7. Kneed het deeg opnieuw gedurende 5 minuten om lucht uit het deeg te verwijderen.
  8. Vorm het deeg tot een broodvorm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bedek het deeg opnieuw met een vochtige theedoek en laat het nogmaals 1 uur rijzen.
  10. Bak het tarwebrood vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot de korst goudbruin is.
  11. Haal het brood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je het snijdt.

Tarwebrood

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *