Meergranenbrood
Meergranenbrood is een gezond en voedzaam brood dat gemaakt wordt met verschillende soorten granen. Het zit boordevol vezels en voedingsstoffen, waardoor het een goede keuze is voor een gezond dieet. Dit brood is heerlijk om te toasten, te beleggen met je favoriete beleg of gewoon zo te eten. Met dit recept kun je zelf eenvoudig een heerlijk meergranenbrood maken.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:1 uur 30 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Nederlands
porties:1


Ingredienten:
  • 300 gram volkorenmeel
  • 200 gram bloem
  • 100 gram havermout
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 zakje droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de volkorenmeel, bloem, havermout, lijnzaad, zonnebloempitten, gist, suiker en zout in een grote kom en meng goed door elkaar.
  2. Voeg het lauwwarme water en olijfolie toe aan het meelmengsel en kneed tot een soepel deeg. Dit kun je met de hand doen of met behulp van een keukenmachine.
  3. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  5. Kneed het deeg nogmaals goed door en vorm er een brood van. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Laat het brood nogmaals 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  7. Bak het meergranenbrood in ongeveer 30-40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  8. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het snijdt.

Meergranenbrood

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *