Italiaanse Ciabatta
Brood is een heerlijk basisvoedsel dat in vele verschillende vormen en smaken komt. Een populaire keuze is Italiaanse Ciabatta. Dit brood heeft een knapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant. Het is perfect om te gebruiken als basis voor sandwiches of om te dippen in olijfolie. Het maken van Ciabatta kost wat tijd, maar het resultaat is het absoluut waard. Hier is een uitgebreid recept om je op weg te helpen.

Voorbereidingstijd:2 uur
Kooktijd:25 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Italiaans
porties:8


Ingredienten:
  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 350 ml water
  • Extra bloem om te bestuiven


Stap voor stap bereiding:
  1. In een grote kom, meng de bloem en het zout goed door elkaar.
  2. In een aparte kom, meng de gist met een beetje water totdat het is opgelost.
  3. Voeg het gistmengsel en de rest van het water toe aan de bloem en meng goed totdat er een plakkerig deeg ontstaat.
  4. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.
  5. Bestuif je werkblad met wat bloem en stort het deeg hierop.
  6. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en draai het deeg om zodat de naad aan de onderkant zit.
  7. Bedek het deeg weer met de vochtige doek en laat het nogmaals 1 uur rijzen.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius en zet een bakje met water onderin de oven.
  9. Plaats het gerezen deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm het deeg tot een langwerpig brood.
  10. Maak met een mes een aantal diagonale sneden in de bovenkant van het brood.
  11. Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of totdat het goudbruin is.
  12. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Italiaanse Ciabatta

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *