Brood: Focaccia met rozemarijn en zeezout


Focaccia is een heerlijk Italiaans platbrood dat perfect is als bijgerecht of als basis voor sandwiches. In dit recept maken we focaccia met rozemarijn en zeezout. Dit geeft het brood een heerlijke smaak en een knapperige korst. Het maken van focaccia kost wat tijd, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Je kunt dit brood serveren bij een Italiaanse maaltijd, bij de borrel of gewoon als lekker tussendoortje. Het is ook leuk om samen met kinderen te maken, ze kunnen helpen met het kneden van het deeg en het bestrooien met rozemarijn en zeezout. Met dit recept maak je een smakelijke focaccia waar je van zult genieten!

Voorbereidingstijd:2 uur
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Italiaans
porties:8


Ingredienten:
  • 500 gram tarwebloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 ml warm water
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • Zeezout flakes


Stap voor stap bereiding:
  1. Meng de gedroogde gist en suiker met het warme water. Laat het mengsel 5 minuten staan tot het begint te schuimen.
  2. Doe de bloem, zout en 3 eetlepels olijfolie in een grote kom. Voeg het gistmengsel toe en mix alles goed door elkaar.
  3. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten, totdat het soepel en elastisch is.
  4. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen, totdat het in volume is verdubbeld.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  6. Leg het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkblad en druk het plat tot een rechthoekige vorm van ongeveer 2 cm dik.
  7. Leg de deegplak op een met bakpapier beklede bakplaat en druk met je vingers kuiltjes in het deeg.
  8. Besprenkel het deeg met de overgebleven olijfolie en bestrooi royaal met zeezout.
  9. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en druk deze in het deeg.
  10. Bak de focaccia in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, tot de korst goudbruin is.
  11. Laat de focaccia afkoelen op een rooster voordat je hem in stukken snijdt en serveert.

Brood: Focaccia met rozemarijn en zeezout

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *