Brood: Echte Franse Baguette
Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor een echte Franse baguette? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met dit uitgebreide recept maak je zelf een knapperige en luchtige baguette, zoals je die in Frankrijk zou vinden. Het maken van een baguette kost wat tijd en oefening, maar het resultaat is het zeker waard. Volg de stappen hieronder en geniet van een heerlijk versgebakken brood!

Voorbereidingstijd:2 uur
Kooktijd:25 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Frans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 375 ml water


Stap voor stap bereiding:
  1. Meng de bloem en het zout in een grote kom.
  2. Voeg de gedroogde gist toe aan het water en roer het door totdat het is opgelost. Laat het mengsel 5 minuten staan.
  3. Giet het gistmengsel bij de bloem en kneed het geheel met je handen totdat er een soepel deeg ontstaat. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  4. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, totdat het in volume is verdubbeld.
  5. Haal het gerezen deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Druk de lucht uit het deeg en vorm het tot een langwerpige vorm.
  6. Leg de gevormde deegrol op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg.
  7. Dek het deeg opnieuw af met de vochtige theedoek en laat het nogmaals 1 uur rijzen op een warme plek.
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  9. Bak de baguette in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
  10. Geniet van je zelfgebakken echte Franse baguette!

Brood: Echte Franse Baguette

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *