Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Croissant


Een croissant is een heerlijk Frans gebakje dat vaak wordt gegeten als ontbijt of bij de koffie. Het heeft een knapperige buitenkant en een zachte, luchtige binnenkant. Het maken van croissants kost wat tijd en geduld, maar het eindresultaat is zeker de moeite waard. Hier is een uitgebreid recept om zelf heerlijke croissants te maken.

Voorbereidingstijd:2 uur
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Frans
porties:12


Ingredienten:
  • 500 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 10 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 250 ml water
  • 250 gram roomboter
  • 1 ei (losgeklopt)


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom en meng goed door elkaar.
  2. Voeg het water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  4. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dik.
  5. Verdeel de boter in plakjes en leg deze op de helft van het deeg.
  6. Vouw het deeg dubbel zodat de boter ingesloten is.
  7. Rol het deeg weer uit tot een rechthoekige lap en vouw het opnieuw dubbel.
  8. Herhaal dit nog twee keer.
  9. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.
  10. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  11. Snijd driehoekjes uit het deeg en rol deze op vanaf de brede kant.
  12. Leg de croissants op een bakplaat met bakpapier en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen.
  13. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  14. Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei.
  15. Bak de croissants in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Croissant

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *