Chapati


Chapati is een overheerlijk Indiaas platbrood dat gemaakt wordt van volkorenmeel, water en zout. Het is een populair bijgerecht in de Indiase keuken en wordt vaak geserveerd bij curry’s en stoofschotels. Chapati is gemakkelijk te maken en vereist slechts een paar ingredienten. Het deeg wordt gemaakt door volkorenmeel, water en zout te mengen. Vervolgens wordt het deeg gekneed tot een glad en elastisch geheel. Na het kneden wordt het deeg in kleine balletjes verdeeld en uitgerold tot dunne cirkels. Deze cirkels worden daarna op een hete bakplaat gebakken tot ze goudbruin en licht gekruld zijn. Het resultaat is een heerlijk platbrood met een zachte structuur en een lichte rooksmaak. Chapati is perfect om te dippen in curry’s of gewoon om te gebruiken als wrap voor je favoriete vulling. Probeer dit eenvoudige recept voor Chapati en geniet van een heerlijk Indiaas brood waar het hele gezin van zal smullen!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Brood
Herkomst:Indiaas
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel zout
  • 175 ml water
  • Bloem om te bestuiven


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe het volkorenmeel en zout in een grote kom en meng goed door elkaar.
  2. Voeg geleidelijk water toe terwijl je het mengsel kneedt. Kneed het deeg gedurende 5-7 minuten totdat het glad en elastisch wordt.
  3. Verdeel het deeg in kleine balletjes ter grootte van een golfbal. Bestuif je werkblad met bloem en rol elk balletje uit tot een dunne cirkel met een diameter van ongeveer 15 centimeter.
  4. Verhit een bakplaat of koekenpan op middelhoog vuur. Bak elke chapati ongeveer 1-2 minuten aan elke kant, of totdat het brood goudbruin en licht gekruld is.
  5. Serveer warm en geniet van je zelfgemaakte Chapati!

Chapati

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *